Comerciantul a ales tehnologia fotovoltaică Schuco distribuită prin Alukonigstahl pentru a investi în energie regenerabilă, iar primul parc fotovoltaic al Selgros Cash & Carry România a fost inaugurat pe 9 octombrie.

Instalaţia include 3.778 de panouri solare, are o putere de 0,9 megawaţi şi este amplasată pe acoperişul magazinului Selgros Pantelimon. Investiţia de circa două milioane de euro reprezintă una dintre cele mai mari de acest gen din România.

Centrala electrică fotovoltaică este compusă din panouri policristaline, sisteme de susţinere, cablaje şi echipamente de transformare produse de compania germană Schuco.

Sistemul de montaj pe acoperiş plat folosit este MSE210 Aero. Acesta reprezintă o soluţie optimă pentru acoperişuri plane, cu adăugare minimă de balast, compus din doar cinci componente de montaj (circa 20 kg/m).

Orientarea spre sud, cu înclinare de 15 grade, a panourilor, face posibilă utilizarea a 90% din suprafaţa acoperişului, fără străpungerea învelitorii acestuia.

Înfiinţată în 1864 în Retz, Austria, de către Jakob Konig, Alukonigstahl este prezentă pe piaţa românească din 1995, având reprezentanţe în 11 ţări europene.