Salariile bugetarilor vor creşte anul viitor cu peste 10%, dacă se va renunţa la al-13-lea salariu şi la primele de vacanţă, a declarat ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

”Legea asumării răspunderii care a redus cu 25% salariul este făcută până la sfârşitul anului, urmând ca în 2011, potrivit aceleiaşi legi, să se revină pe creşteri salariale, în funcţie de restructurările bugetare şi de anvelopa financiară a anului următor pentru salarii. Ca atare, creşterea salarială va pleca de la această reducere, vor creşte salariile, dar nu vor creşte la toată lumea cu 25%, ci, în medie, cu ceea ce reuşim să obţinem din restructurarea aceasta şi ţinând cont de această anvelopă”, a precizat Şeitan.

Ministrul Muncii a susţinut că în 2011 va fi o creştere de peste 10% a salariului bugetarilor, dar se va renunţa la al-13-lea salariu şi la primele de vacanţă.

”După socoteli pe care le putem spune în grosier deocamdată, am putea zice că anvelopa pentru anul viitor, dacă n-am face nicio reducere de personal, ne-ar permite o creştere de circa 5% a salariilor. Dacă anul viitor vom restricţiona în continuare al 13-lea salariu şi prime de vacanţă, vom avea încă 5%, deci vom avea 10% la care vom putea adăuga o creştere datorată reducerii de personal pe care o facem acum. Deci o să fie mult peste 10%”, a spus Şeitan.

Ministrul a arătat că în cazul bugetarilor care în prezent au salarii mici creşterea ar putea fi de peste 25%. ”Salariile mici care sunt în jurul salariului minim pe economie sau peste salariul minim o să aibă creşteri peste 25%”, a susţinut Şeitan.