Miroslav Majoros a explicat pentru Capital cum se explică cifrele operatorului Orange din raportul ANCOM. Deși Orange folosește infrastructura Telekom, viteza oferită clienților este de trei ori mai mare. Orange a înregistrat în primele șase luni o viteză medie de download de 276,98 Mbps, în timp ce Telekom a obținut un rezultat de 80,32 Mbps. “Acest lucru se întâmplă deoarece testele sunt făcute de utilizatori care încă folosesc infrastructura noastră pe cupru. Dacă testele ar fi făcute doar în orașe, unde avem fibră optică, și noi am obține acel rezultat”, a declarat Majoros. 

Conform testelor efectuate pe www.netograf.ro, în semestrul I 2018 utilizatorii români au experimentat viteze de download date internet fix în creștere cu aproximativ 14% la nivel național și viteze de download date internet mobil mai mari cu aproximativ 16%, fața de semestrul II 2017. Astfel, viteza medie de download date internet fix pentru primii 5 furnizori de internet fix în funcție de numărul de conexiuni a fost de 134,03 Mbps și de 24,11 Mbps pentru download date internet mobil. In rândul celor mai mari furnizori de internet fix, viteza medie de download pentru testele efectuate pe fir a fost de 221,90 Mbps, iar pe wireless de 68,55 Mbps. Totodată, viteza medie de upload pentru testele efectuate pe fir a fost de 148,87 Mbps, iar pe wireless de 57,35 Mbps.

În ceea ce privește dezvoltarea rețelei proprii, Majoros a declarat că Telekom a ajuns la o acoperire 4G de 92% în rândul populației și va atinge 93% până la finele anului. Legat de 5G, oficialul Telekom a declarat că lucrurile evolueză, dar deocamdată utilizatorii nici nu au telefoane disponibile. Acesta a confirmat că odată lansată rețeaua 5G, cea 3G va deveni inactivă. De asemenea, Majoros a declarat pentru Capital că proiectul Ro-Net, prin care ar trebui introdus internet broadband în 783 de sate și comune din toată țara va fi finalizat la sfârșitul acestui an. 

 

Șase luni Netflix cadou pentru clienții rezidențiali

Telekom a lansat o nouă ofertă pentru clienții rezidențiali denumită 5-5-5 euro pentru fiecare serviciu, bonus 6 luni Netflix cadou și un singur plan tarifar simplificat pentru serviciile Internet fix: 
• Abonament mobil fără perioadă minimă contractuală cu bonus Net4G Nelimitat de la 5 euro / lună;
• Smartphone-uri Samsung în rate fixe, fără dobândă și avans zero, și bonus 6 luni de Netflix gratuit pentru abonamente mobile la 5 euro / lună disponibile clienților noi de servicii integrate (fix-mobil), cât și clienților care au deja servicii fixe și achiziționează un abonament de servicii mobile;
• Servicii de televiziune și Internet fix, fiecare la 5 euro / lună, plus 6 luni de Netflix cadou, cu abonament mobil; 
• Portofoliu simplificat la un singur plan tarifar pentru serviciile de Internet fix cu viteză maximă disponibilă la adresa clientului, de până la 1000 Mbps.