În prezent, NOD are în portofoliu opt branduri proprii: Cooking by Heinner și Vanora Home (menaj), Ugrow (puericultură), Momki (jucării), Serioux (IT), Heinner (electrocasnice si unelte) și Horizon (TV si Monitoare) și cel mai recent, Pegas (biciclete și accesorii).

Prin parteneriatul cu NOD, brandul Pegas își va accelera dezvoltarea la nivel național și internațional. Atelierele Pegas produce în prezent 2.500 de biciclete anual. În urmatorii trei ani, Atelierele Pegas țintește o creștere de zece ori a volumului de biciclete, până la 25.000 de bucăți anual și o cifră de afaceri de 5 milioane de euro.

Mai citiţi şi Iulian Stanciu: "Am transformat eMag într-un centru comercial regional"

„Am decis să înființăm divizia de Branduri Proprii pentru ca am vrut să diferențiem business-ul de distribuție de business-ul de brand. Pe lângă dezvoltarea portofoliului actual, noua divizie condusă de Andrei Militaru va oferi servicii de outsourcing în dezvoltarea de produs – sourcing, operațiuni, logistică, distribuție, branding și acum și R&D prin parteneriatul pe care l-am încheiat cu Atelierele Pegas”, a declarat Răzvan Ziemba, director general NOD:

 „Oamenii care au reînviat brandul de biciclete Pegas pun multă pasiune și sunt foarte talentați. Avem aceleași valori și credem că experiența și viziunea echipei NOD împreună cu know-how-ul în R&D al Atelierelor Pegas pot oferi un model sănătos de dezvoltare. Prin ceea ce facem dorim să stimulăm inițiativele antreprenoriale și să susținem dezvoltarea de branduri românești.", a spus Andrei Militaru, director de dezvoltare NOD.

În acelaşi timp Andrei Botescu, director general și fondator Atelierele Pegas, a spus : "De când am început afacerea, am vrut să fac din Pegas bicicleta preferată a românilor. Mi-am dat seama că este nevoie de un efort investițional mare și de un partener cu experienta. Împreună cu NOD vom extinde atât gama de biciclete pentru toate palierele de vârstă și categoriile de produse, cât și prezența brandului la nivel național și internațional, așa cum ne-am dorit. Țelul meu pe următorii cinci ani este să dezvoltăm o facilitate de producție integrată în țara noastră cu ajutorul căreia sa putem produce cel puțin 100 de mii de biciclete pe an.”

Structura acționariatului:

Prin noul parteneriat, NOD devine acționarul majoritar la Atelierele Pegas, cu 51,67% din titluri. Andrei Botescu, fondatorul Atelierelor Pegas, deține un pachet de 31,67% din acțiuni și continuă dezvoltarea companiei din poziția de director general.

Restul de 16,66% dintre acțiuni sunt deținute de Ciprian Frunzeanu (5%), Andrei Marius Alin (5%), Adrian Teașă (3,33%) și Alexandru Manda (3,33%).

Network One Distribution, companie deținută integral de Iulian Stanciu, este liderul pieţei de distribuţie electro-IT din România, partenerul principal pentru cei mai mari producători globali de electro-IT în piața românească. În prezent, compania desfășoară operațiuni pe piețele din Europa de Est, are o rețea de peste 3000 de clienți, fiind un furnizor important al rețelelor de retail locale.

Proiectul Pegas s-a născut din pasiune pentru biciclete, pentru identitate urbană și din dorința de a construi un brand puternic românesc. Pe lângă nostalgie, Pegas investește mult în cercetare și dezvoltare de produse noi, cu un design funcțional și un preț competitiv.

Până în prezent, peste 5.000 de biciclete din noile colecții Pegas au ajuns la clienți din țară și din Europa.