Potrivit surselor, în luna februarie 2018, Bregier va fi înlocuit de Guillaume Faury, actualul director al Airbus Helicopters. Faury, 49 de ani, nu va prelua însă şi postul de director general adjunct al grupului Airbus. Aceasta va fi cea de-a patra plecare a unui membru din conducerea Airbus anunţată în acest an, după cea a directorului de strategie, Marwan Lahoud, a directorului comercial, John Leahy, şi a directorului de tehnologie, Paul Eremenko.

Noua reorganizare, care ar urma să fie confirmată în mod oficial vineri dimineaţa, înainte de deschiderea burselor, a fost decisă joi la reuniunea Consiliului de Administraţie, după mai multe săptămâni de tensiuni în cadrul grupului european, au precizat sursele.

În pofida rivalităţii dintre Fabrice Bregier şi Tom Enders, francezul era considerat ca fiind moştenitorul lui Enders la conducerea grupului Airbus, al cărui al doilea mandat expiră în luna mai 2019. Însă, potrivit surselor, după ce Consiliul de Administraţie a trecut în revistă posibilii candidaţi pentru postul de director general, Fabrice Bregier nu mai este considerat succesorul automat al lui Tom Enders. În plus, sursele susţin că Bregier nu a reuşit să obţină spriijnul Guvernului francez, spre deosebire de Tom Enders, care a primit recent sprijinul Berlinului.

Germania şi Franţa deţin fiecare 11% din acţiunile grupului Airbus, dar nu sunt direct reprezentate în CA. De o parte şi de alta a Rinului, Airbus este un grup important care angajează 134.000 de persoane, fiind un contributor important la comerţul exterior al celor două ţări.

Airbus este în prezent investigat de Parchetul din Franţa şi Oficiul pentru Fraudă din Marea Britanie pentru unele nereguli în tranzacţiile sale. De asemenea, grupul european este vizat de alte două anchete, în Austria şi Germania, în legătură cu vânzarea de avioane de vânătoare Eurofighter.