Peste un milion de refugiaţi, majoritatea fugind de războaiele şi violenţele din Orientul Mijlociu, au sosit în Germania în acest an. Joi, mass media germane l-au citat pe ministrul de interne al Bavariei care a declarat că refugiaţi cu paşapoarte siriene false au dispărut în Germania şi că există suspiciuni că aceştia s-ar fi putut afla în contact cu militanţi ai Statului Islamic. 

Ministrul de externe Frank-Walter Steinmeier a avertizat că refugiaţii nu trebuie incluşi în aceeaşi categorie cu suspecţii de terorism şi a atras atenţia că mulţi militanţi provin din Europa. "Totuşi, dincolo de aceasta, este important să avem un control mai mare asupra celor care intră şi ies din Europa", a declarat Steinmeier într-un interviu acordat unor ziare din grupul media Funke. 

Steinmeier a adăugat că propunerea Comisiei Europene, de a extinde atribuţiile Agenţiei europene pentru gestionarea cooperării operative la frontierele externe ale statelor membre ale Uniunii Europene, Frontex, şi un ajutor oferit Turciei de către UE pentru ca această ţară să contribuie la limitarea afluxului de refugiaţi către Europa, reprezintă elemente importante în vederea unui mai bun control al frontierelor. 

SURSA: Agerpres