"Marţi vom avea o şedinţă de comisie, la ora 13:30. (Legea dării în plată-n.r.) este pe ordinea de zi. Am amânat-o în urmă cu două săptămâni pentru că au fost tot felul de grupruri de lucru pentru a întocmi amendamente. Vom lua în discuţie amendamentele parlamentarilor, deja avem o serie de amendamente primite inclusiv de la iniţiatorul legii (deputatul PNL Daniel Zamfir-n.r.). Vom discuta amendamentele dacă se referă la articolele trimise spre reexaminare indicate în cererea de reexaminare (formulată de preşedintele Klaus Iohannis-.n.r.). Dacă se referă la aspecte care nu sunt înscrise în cererea de reexaminare nici nu putem sta de vorbă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Comisiei de Buget, senatorul PSD Viorel Arcaș.

În ceea ce priveşte informaţiile potrivit cărora BNR a transmis comisiei o scriosare cu recomandări referitoare la legea dării în plată, Viorel Arcaş a susţinut că încă nu primit-o şi că, în condiţile în care reprezentanţii BNR sunt invitaţi la dezbatere, nu înţelege demersul BNR.

“Până la această oră nu am văzut nicio scrisoare, dacă a venit după încheierea programului Parlamentului, via e-mail, voi afla mai târziu. Nu ştiu de ce au trimis această scrisoare pentru că reprezentanţii BNR vor fi prezenţi la şedinţa comisiei, sunt invitaţi la dezbaterile aceste cereri de reexaminare a legii în plată”, a precizat Viorel Arcaş.