Șeful statului, Klaus Iohannis a convocat marți o ședință de urgență la Palatul Cotroceni. Potrivit informațiilor din partea Administrației Prezidențiale, ședința va începe la ora 15:00.

Printre cei convocați la această ședință se află și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Alexandru Rafila.

Din primele informații, în cadrul acestei ședințe fulger se va discuta despre situația epidemiologică din țara noastră.

Comunicatul Administrației Prezidențiale

„Ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, 10 noiembrie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban; Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă; Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru; Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, Raed Arafat; Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Sănătății, general dr. Ionel Paul Oprea; Directorul General al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea; Directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol; reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila; Șeful Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general dr. Dragoș Marian Popescu; Directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan; Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Gindrovel Dumitra”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Noi măsuri au intrat în vigoare luni, 9 noiembrie

Săptămâna trecută a avut loc o ședință de Guvern la care a participat și șeful statului. La începutul acesteia, președintele Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri restrictive, având în vedere numărul mare de cazuri de coronavirus. La momentul respectiv, președintele a anunțat că vechile măsuri nu mai făceau față situației.

Ulterior, premierul Ludovic Orban a precizat că noile măsuri vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie.

Așadar, de la începutul acestei săptămâni, românii sunt obligați să poarte masca de protecție atât în spațiile publice închise cât și în cele deschise. Aceasta trebuie purtată în așa fel încât să acopere și gura și nasul.

Magazinele sunt obligate să își scurteze programul de lucru, astfel că acestea își vor înceta activitatea la ora 21:00.

Mai mult decât atât, circulația pe timpul nopții este interzisă.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin