Secretarul de stat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a participat, vineri, la o şedinţă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Alba.

Scopul întâlnirii CJSU Alba este luarea unor decizii cu privire la oraşele Alba Iulia, Blaj, Cugir, Sebeș, care au o incidență de peste 8 cazuri noi la mia de locuitori înregistrate în ultimele două săptămâni, relatează jurnaliştii de la alba24.ro.

Situaţia cea mai gravă este la Blaj, unde se înregistrează o incidenţă de 9,96 (anterior 9,82). Urmează localităţile Alba Iulia cu 9,92 (anterior 9,51), Cugir cu 8,78 (anterior 8,70) şi Sebeș cu o rată de incidenţă de 8,26 (anterior 7,81).

Şedinţa a fost programată să înceapă vineri la ora 16:00, la Instituţia Prefectului Judeţului Alba. Acolo vor fi prezenți reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în combaterea pandemiei de COVID-19.

Înainte de a merge în judeţul Alba, Raed Arafat a mers şi la Sibiu, acolo unde a anunţat că municipiul Sibiu, împreună cu Șelimbăr și cartierul Arhitecților, va intra în carantină începând de luni, 16 noiembrie, timp de două săptămâni. Măsura carantinării vizează şi Tălmaciu și Cisnădie.

Decizie de urgenţă luată cu privire la municipiul Sibiu

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că municipiul Sibiu va intra în carantină începând de luni, 16 noiembrie, ora 00:00, această măsură fiind dispusă pentru o perioadă de două săptămâni.

Decizia a fost luată vineri, într-o şedinţă de urgenţă, la care a participat şi vicepremierul Raluca Turcan.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, judeţul Sibiu se situează pe primul loc în ţară în ce priveşte rata de infectare, situată vineri la 7,78 la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-a înregistrat 7,4 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr de 470 de persoane.

Potrivit unor surse locale, șeful DSP Sibiu, Gabriel Budescu, și-a depus vineri demisia. Acesta a invocat motive de sănătate. Este un lung șir de plecări. Joi, Guvernul l-a demis pe Rareș Macrea din funcția de subprefect al județului.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin