Secuiana, unul dintre cei mai importanţi producători de textile de pe piaţa locală, a închis, de la începutul acestui an, cinci magazine situate în mai multe centre comerciale Real din ţară.

Astfel, Secuiana a renunţat la magazinele operate sub brandul Adam’s din cadrul galeriilor comerciale Real din Galaţi, Bacău, Cluj, Deva şi Piteşti.

Potrivit declaraţiilor lui Costică Stoinescu, directorul de dezvoltare al companiei, închiderea celor cinci unităţi a fost o măsură necesară în contextul economic actual. „În 2008 am avut o explozie de inaugurări însă venirea crizei ne-a afectat. Aşa că am decis să închidem magazinele neprofitabile în care nu aveam suficienţi clienţi”, a declarat Costică Stoinescu pentru capital.ro.

Acesta a subliniat însă că Secuiana a decshis deja alte două magazine în centrele comerciale Iulius Mall din Timişoara şi din Cluj. „De asemenea avem în plan alte două inaugurări în acest an în Turnul Severin şi Bucureşti. Acestea vor fi deschise cel mai probabil în a doua jumătate a anului”, a mai spus Stoinescu.

Închiderea celor cinci magazine a însemnat concedierea a 15 persoane.

În acest moment Secuiana deţine 35 de magazine proprii sub brandul Adam’s, dintre care 5 în franciză. Unităţile închise au fost din rândul celor operate direct de companie.

Secuiana a concediat în toamna lui 2009 peste 150 de angajaţi din fabrica de textile pe care o deţine la Tărgul Secuiesc, în judeţul Covasna. Costică Stoinescu a delarat însă că în acest moment nu sunt luate în calcul noi disponibilizări.