Swiss Re susţine că primele subscrise au crescut cu 3,7% anul trecut până la 4.800 de miliarde de dolari, o creştere semnificativă după avansul modest de 1,4% înregistrat în 2013. În timp ce ţările dezvoltate au înregistrat o creştere a primelor de asigurări cu 2,9%, în statele emergente primele de asigurări au crescut cu 7,4%.

'A avut loc o revenire pe creştere în sectorul asigurărilor de viaţă, unde primele subscrise au crescut cu 4,3% până la 2.700 miliarde de dolari, după o scădere de 1,8% în 2013', informează grupul elveţian de asigurări. În sectorul non-life, primele subscrise au crescut cu 2,9% în 2014 până la 2.100 miliarde de dolari, susţine Swiss Re.

Grupul elveţian a subliniat că după criza financiară din 2008, primele pentru asigurările de viaţă subscrise pe pieţele avansate au stagnat în timp ce în cazul statelor emergente creşterea medie anuală a primelor a fost mai lentă decât în anii de dinaintea crizei.

Swiss Re se aşteaptă la o creştere accelerată în 2015, în condiţiile în care preţurile scăzute la petrol ar putea da un impuls economiei globale iar aceasta la putea conduce la creşterea cheltuielilor de consum şi investiţii. Pe segmentul asigurărilor de viaţă creşterea primelor subscrise ar urma să rămână una solidă în economiile avansate în acest an şi va continua să accelereze pe pieţele emergente, în special în China şi India. În ceea ce priveşte sectorul non-life, perspectiva pentru Europa Occidentală este una negativă din cauza relansării economice modeste dar este solidă pentru economiile emergente. AGERPRES