UPDATE: Într-o reacție pentru capital.ro, Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, a explicat că nu se pune problema ca sectorul 2 să treacă printr-o criză a gunoaielor, similară cu cea prin care a trecut sectorul 1. Edilul a explicat, însă, că problema deșeurilor este una cu care se confruntă întreaga Capitală și este una care ține de aspectul depozitării gunoaielor. 

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 a fost doar începutul. O nouă situație asemănătoare s-ar putea repeta în Sectorul 2, unde primarul  Radu Mihaiu a început un război cu compania de salubritate. Mai exact, edilul se arată deranjat de faptul că tarifele practicate sunt mult prea mari, deși există un contract semnat de ambele părți.

În acest context, nu este exclus ca în câteva săptămâni, în Sectorul 2 să existe munți de gunoaie precum au fost în Sectorul 1 până de curând.

De menționat este faptul că, la începutul acestui an, primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, anunța că a început un proces amplu de negociere cu compania de salubritate publică. Acesta își dorea să obțină un preț mult mai mic la ridicarea deșeurilor menajere.

Totodată, la acel moment, edilul susținea că la finele lunii martie locuitorii din Sectorul 2 vor plăti mai puțin pentru ridicarea deșeurilor și chiar va aplica un sistem prin care fiecare persoană va plăti pentru câte gunoaie produce.

De atunci și până acum, această regulă nu a intrat în vigoare, iar termenul de la fianlul lunii martie a fost depășit. Acum însă, s-a dat un nou termen, pentru finalul lunii iulie.

Persoanele care au de suferit în urma acestor negocieri strânse sunt chiar locuitorii Sectorului 2. Aceștia sunt nevoiți să plătească în prezent suma de 10 de lei persoană pe lună pentru ridicarea gunoiului.

Prețurile majoate vin în contextul în care operatorul de salubritate publică impune un cost de peste 780 lei/tonă. Astfel, edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu își dorește un preț mult mai mic și cere același lucru pe care îl cerea Clotilde Armand, fundamentul prețurilor prestate în acest moment.

Acest lucru nu s-a întâmplat, iar compania nu le-a pus la dispoziție fundamentul. Negocierile vor continua însă în următoarea perioadă.