Ashton Kutcher a avertizat, în cursul unui interviu de luna trecută, că Republica China va încerca să folosească populara aplicație de partajare video TikTok pentru a crea și răspândi „propagandă anti-SUA” către tinerii utilizatori americani ai aplicației.

În timpul unui interviu din 29 iunie cu Joe Lonsdale, în podcastul „American Optimist”, Kutcher a spus:

„Dacă aș fi China și aș vrea să creez o problemă în acea zonă a lumii – în special o problemă navală în Marea Chinei de Sud – aș vrea probabil să folosesc TikTok pentru a influența mintea americanilor într-un efort de propagandă anti-SUA, anti-Taiwan, pentru a face orice tip de război din Statele Unite extraordinar de nepopular, pentru a apăra Marea Chinei de Sud ”, a declarat actorul, potrivit americanmilitarynews.com

Kutcher, în vârstă de 43 de ani, care este și cofondator al fundației Thorn: Digital Defenders of Children, a declarat că nu își face griji că cei doi copii ai săi vor folosi în viitor rețelele de socializare, dar este îngrijorat cu privire la influențele pe care le va avea asupra copiilor săi atunci când vor începe să le folosească.

Actorul a menționat că TikTok este deținută de compania chineză ByteDance, „Care este unul dintre cele mai puternice motoare (de inteligență artificială) din lume în China”.

Starul a continuat spunând: „Majoritatea oamenilor cred în manipulările mass-media și în campanii de dezinformare. Cred că suntem pe punctul de a ne confrunta cu ceva care va schimba probabil aspectul rețelelor sociale în viitor. ”

„Copiii mei nu vor utiliza rețelele sociale”

Ashton Kutcher a spus că dacă tendințele actuale continuă, copiii săi „nu vor utiliza rețelele sociale”.

În calitate de președinte, Donald Trump a încercat să interzică ByteDance să funcționeze în SUA și să forțeze compania să predea operațiunile sale TikTok din SUA unei companii americane, invocând îngrijorări privind compania chineză care colectează în masă datele utilizatorilor americani.

Luna trecută, președintele Joe Biden a semnat ordinul de a interzice operațiunile TikTok din SUA ale ByteDance. Biden a spus că este încă îngrijorat de faptul că aplicațiile chineze prezintă un risc pentru datele utilizatorilor americani, dar că dorește o „analiză bazată pe dovezi” mai înainte de a întreprinde acțiuni specifice.

Sursă foto: Inc.com/Getty Images