Totuși, în ciuda presiunilor venite din partea Consiliului, Parlamentul nu cedează și o susține în continuare pe Laura Codruța Kovesi.

Renate Weber a vorbit despre șansele lui Kovesi, în urma acestei amânări.

„Era de aşteptat să nu se ajungă la un acord. Atât timp cât cele două părţi şi-au anunţat cu fermitate rămânerea pe poziţie, nu văd ce acord se putea obţine şi ce anume se putea discuta la negociere. Este foarte adevărat că Laura Codruța Kovesi a primit nişte voturi din partea Comisiei de Control Bugetar şi din partea LIBE. A fost o majoritate, dar a fost o majoritate la limită.

Eurodeputatul ALDE a declarat că nu înțelege cum a negociat cu Parlamentul European, având în vedere că este în continuare cea favorită.

Din punctul meu de vedere, nu prin acele voturi a avut un mandat foarte puternic, ci prin faptul că Preşedintele Parlamentului a reiterat că o susţine în continuare pe doamna Kovesi şi că dânsa este candidatul Parlamentului. Nu văd cum anume negociază, despre ce anume vorbesc pentru că e vorba de a accepta pe unul sau pe celălalt”, a spus Renate Weber pentru DC News.