Fructele și legumele proaspete pot fi păstrate mai multe săptămâni în frigider dacă sunt spălate cu oțet

Secretul fructelor și legumelor proaspete

Nu de puține ori vi s-a întâmplat ca fructele sau legumele cumpărate să ajungă direct la coşul de gunoi, pentru că au mucegăit sau s-au stricat pur și simplu. Un truc relativ simplu, privind păstrarea fructelor și legumelor proaspete la frigider, timp de mai multe săptămâni, pare să fi fost descoperit de o tănără mamă din Australia.

Pe pagina sa de Facebook Mums Who Cook and Bake, Rachael a povestit că, pentru a face anumite produse să dureze mai mult, le spală cu oțet și le lasă așa timp de un minut, după care le clătește cu apă.

Deoarece oțetul este un produs acid produs prin fermenație, folosit la conservarea alimentelor, el poate fi folosit în siguranță pentru a prelungi viața fructelor și legumelor proaspete.

„Turnăm un pic de oțet peste fructe, apoi revenim după un minut mai târziu și le spălăm cu apă. Iar apoi le lăsăm să se usuce complet înainte de a pune la frigider”, a explicat australianca.

Pentru cantități mari de fructe și legume, Rachael recomandă umplerea chiuvetei cu apă suficientă pentru a acoperi produsele, după care se adaugă „o lingură zdravănă de oțet”.

De asemenea, ea spune că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în loc de oțet pentru a elimina orice pesticide și particule din alimente.