Este vorba despre Dan Price, fondator și CEO al companiei Gravity Payments. El este cel care și-a tăiat un milion de dolari din propriul salariu pentru a îl crește pe cel al angajaților la 70.000$.

Price critică miliardarii care se bucură de laudă pentru acțiunile lor caritabile, în contextul în care aceștia donează o fracțiune mai mică din banii lor, comparativ cu americanul de rând, conform dailymail.co.uk

Motivul din spatele acțiunilor filantropice

Potrivit informațiilor transmise de către acesta, un miliardar donează, în medie, un procent din averea sa către caritate în fiecare an. Totuși, datele transmite de Giving USA arată că americanul de rând renunță la două procente din banii lui pentru cauze caritabile.

Trebuie menționat că antreprenorul în vârstă de 36 de ani a devenit milionar la vârsta de 31 de ani. Dan Price pune un semn de întrebare și asupra motivelor din spatele acțiunilor caritabile ale celor mai bogați oameni din America. Conform celor spuse de antreprenor, miliardarii se ajută, de fapt, pe ei înșiși când donează către cauze caritabile.

Declarația acestuia a fost făcută în contextul în care parlamentarii din statul Washington discută despre impunerea unei taxe de avere care, în cazul în care va fi aprobată, va implementa o taxă de 1% pentru persoanele care dețin mai mult de un miliard de dolari.

Este demn de reamintit că Dan Price a căpătat recunoaștere în anul 2015, când a anunțat că va crește salariul minim al angajaților săi din Seattle la 70.000$. Acest lucru a fost posibil după ce și-a scăzut propriul salariu, de la 1.1 milioane de dolari, la 70.000$. Astfel, sumele au devenit identice.

De asemenea, Price critică dur filantropii care beneficiază de „articole strălucite, spitale numite după ei sau scutiri de taxe” când donează către caritate, conform informațiilor transmise pe pagina sa de Twitter.

„Una dintre cele mai mari înșelăciuni din publicitate ale capitalismului este filantropul. Miliardarul de rând donează 1% din averea sa către caritate în fiecare an – mai puțin decât cei care nu sunt miliardari. Când donezi 200$ nu primește articole strălucite, un spital numit după tine sau o scutire masivă de la taxe”, scrie Price.

Sursă foto: GeekWire