Dacă ați căutat cea mai bună modalitate de a prepara delicioșii cartofi copți crocanți și încă nu ați găsit-o, vă ajutăm noi. Este vorba de un ingredient la care nimeni nu s-ar gândi și care poate fi cumpărat ca atare sau preparat, rapid, în casă.

Maioneza este inclusă pe lista alimentelor „interzise” dar nu trebuie evitată

Maioneza permite condimentelor să se lipească de suprafața cartofilor, astfel încât aroma de ceapă și usturoi este uluitoare. Cartofii ies crocanți la exterior și pufoși la interior. În afară de cartofii prăjiți, există numeroase moduri în care se poate folosi maioneza. De la brânza la grătar la diferite salate, nu ar trebui să o excludeți atunci când pregătiți anumite preparate.

Maioneza este inclusă, de obicei, pe lista alimentelor „interzise” dacă vrem să mâncăm sănătos. Dar se pare că secretul unor cartofi copți crocanți, ca la restaurant, stă tocmai în acest ingredient. Dacă toată lumea știe că este ideală în salata de cartofi sau pe diferite sandvișuri, puțini au încercat până acum combinarea maionezei cu cartofii la cuptor.

De ce maioneza face cartofii foarte crocanți

Maioneza este un preparat culinar care se face din ulei, ouă, sare de lămâie și condimente. Din acest motiv, maioneza este groasă și se poate combina cu orice preparat, de la legume până la diferite produse din carne. Spre deosebire de unt sau ulei, maioneza se pliază mai bine pe cartofi, chiar și după ce aceștia încep să se gătească.

Maioneza are și un punct de fum mai mare decât untul sau uleiul, ceea ce înseamnă că poate fi gătită la o temperatură mai ridicată fără riscul de a arde exteriorul. Grăsimile din maioneză se topesc în cartofi, ajutându-i să devină crocanți, fără să se ardă. De altfel, acesta este motivul pentru care unii oameni preferă să folosească maioneză pentru a face chiar brânză la grătar, în locul untului.

Maioneza acționează ca un lipici

Persoanele care nu preferă maioneza nu trebuie să-și facă griji că odată preparați astfel cartofii vor avea gust de maioneză. Vedetele vor fi condimentele care se adăugă în cartofi. Deoarece maioneza este groasă, acționează ca un lipici, ajutând condimentele să intre mai bine în cartofi. Amestecați toate condimentele împreună cu maioneza și fie puneți amestecul peste cartofi, asigurându-vă că totul este acoperit uniform.

Mai multe trucuri pentru cartofi crocanți

Maioneza nu este singurul truc pentru a obține cartofi copți crocanți. Pe lângă acoperirea cu maioneză, este bine să puneți cartofii la fiert pentru aproximativ încă 10 minute. Acest lucru va ajuta cartofii să devină mai fragezi pe interior. De asemenea, accelerează procesul de gătire, astfel încât nu mai e nevoie decât de aproximativ 10 minute la cuptor pentru a deveni mai rumeni și crocanți.

Cartofii astfel preparați sunt gata de servire după ce au devenit aurii și crocanți. Cartofii sunt crocanți la exterior și pufoși la interior. În afară de cartofi, există și alte moduri de a folosi maioneza când gătim diferite preparate. De la brânza la grătar până la salate, nu ar trebui să aveți rețineri în a folosi maioneza din frigider!