Fiicele lui Putin și-au făcut apariția la un forum economic internațional din Sankt Petersburg, desfășurat la începutul acestei luni. Printre  experții în economie și cercetare, au putut fi observate și Katerina Tikhonova și Maria Vorontsova.

Prima este șefa Centrului pentru Rezerva Intelectuală Națională al Universității de Stat din Moscova și a prezentat la forum noi strategii pentru stimularea investițiilor. Cea de-a doua este expertă în cercetare genetică. Aceasta a fost intervievată pe tema bolilor rare.

Totuși, motivul pentru care evenimentul a intrat în atenția presei nu este nici economi, nici cercetarea genetică, ci zvonurile care spun că cele două participante la forum ar fi fiicele președintelui Vladimir Putin, susține radio romania europa libera.

Foto: Maria Vorontsova/ themoscowtimes)

(Foto: Maria Vorontsova/themoscowtimes)

Adevăratul motiv pentru care fiicele lui Putin au apărut public

Potrivit sursei citate, atât Putin cât și Kremlinul au refuzat în trecut să se refere la identitatea celor două femei, iar descendența lor este un secret de notorietate în Rusia. Un indiciu privind identitate lor a fost dat de către moderatorul evenimentului care a prezentat-o pe Tikhonova drept „Katerina Vladimirovna”, după numele tatălui.

Întrebarea care s-a ridicat a fost legată prezența lor la un astfel de eveniment motivul de a vorbi în public. Analistul Andrei Kolesnikov de la Carnegie Moscow Center a susținut că, Fie sunt folosite de lobbyiști în scopuri proprii, așa cum ar sugera apariția Katerinei Tihonova, fie s-au gândit că ar fi interesant să arate presei străine cine sunt, cum gândesc și cum arată fiicele lui Putin.

Prezența Katerinei Tikhonova la eveniment ar putea fi o strategie pentru a îmbunătăți imagine lui Kirill Dmitriev care este șeful Fondului Rus de Investiții Directe (RFDI) și este uneori menționat ca un posibil succesor al lui Putin. „Kirill Dmitriev este des numit ca un posibil succesor al lui Vladimir Putin”, a spus Sergei Yezhov, un jurnalist pentru The Insider. „Nu este un secret că este prieten de familie. Știm că a fost la nunta Katernei Tikhonova și Kirill Shamalov.”

Oficial, Putin are doi copii, fiicele din căsătoria sa cu Lyudmila Putina. Maria Putina (presupusă Maria Vorontsova) s-a născut în Leningrad în aprilie 1985, iar e Ecaterina Putina (presupusă Katerina Tikhonova) s-a născut în august 1986 la Dresda, în Germania de Est. Putin a refuzat să discute despre ele. Tot ce a spus este că trăiesc și lucrează în Rusia. În 2020, pagina Proyekt a publicat un raport care specula că Putin ar avea o altă fică, Elizaveta, născută în 2003 ca urmare a unei relații cu o femeie numită Svetlana Krivonogikh. Potrivit presei din Rusia, Putin mai are o fiică născută în 2015 și doi gemeni născuți în 2019, copii ai fostei gimnaste Alina Kabayeva. Putin nu a discutat niciodată relația cu Kabayeva.

Sursa foto: Dreamstime