Deși imbatabilii cartofi prăjiți cu brânză rasă deasupra și un piure combinat cu brânză rămân în topul preferințelor, există un preparat mai puțin cunoscut, dar la fel de gustos. Feta Greek Fries sunt versiunea mai ușoară și perfectă a cartofilor prăjiți cu brânză. Delicioasă, ușor de preparat, aceasta poate fi o garnitură perfectă, la orice oră, și care nu necesită mult timp de preparare, potrivit unui site de specialitate.

Secretul cartofilor perfecți

Cheia pentru a face cartofi prăjiți crocanți în cuptor este să înmuiați cartofii tăiați într-un castron cu apă înainte de a-i coace. Astfel, amidonul este îndepărtat și ajută cartofii să devină mai crocanți. După ce cartofii tăiați s-au înmuiat în apă timp de 30 de minute, uscați-i.

Ingrediente necesare pentru 4 porții de Feta Greek Fries

8 căni de apă
1 lingura oțet din cidru de mere
½ linguriță sare
1 ½ kg de cartofi curățați
2 ½ linguri ulei de măsline extravirgin
¼ cană brânză feta mărunțită
1 lingură oregano proaspăt, tocat mărunt
1 linguriță coajă de lămâie

Tăiați cartofii pai, așa ca pentru cartofi prăjiți. Puneți-i în oală, reduceți focul la mediu și fierbeți-i aproximativ 8 minute.

Scoateți apoi cu grijă cartofii și transferați-i pe un prosop curat de bucătărie, lăsându-i puțin să se usuce. Puneți-i apoi într-un castron mare și amestecaț-i cu ulei. După care puneți-i în tavă, într-un singur strat. Lăsați-i să se coacă până devin aurii și crocanți, în jur de 30 până la 40 de minute.

Între timp, amestecați într-un bol brânza feta, oregano și coaja de lămâie. După ce ați scos cartofii din cuptor, presărați peste ei amestecul de brânză feta.