Vineri, într-o intervenție telefonică la B1 Tv, Mihalache a declarat: „Dacă parteneriatul româno-american stă în Horia Georgescu, mai bine fără”. Dan Mihalache este și secretar general adjunct al PN, potrivit evz.ro.
Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a acuzat pe Mihalache că, în perioada în care era secretar general adjunct al guvernului a fost și administrator al unei firme, ceea ce îl punea într-o situație de incompatibilitate. Dan Mihalache a reacționat violent la aceste acuzații, spunând că Horia Georgescu, președintele ANI, este "o jigodie frustrată".
Luni, președintele Traian Băsescu i-a cerut premierului Ponta să-i schimbe pe demnitarii acuzați de ANI de incompatibilitate.
UPDATE "Sunt convins că îmi voi găsi locul în structura guvernamentală pe altă poziţie"
Fostul secretar general adjunct al Guvernului Dan Mihalache susţine că demisia sa din funcţie nu vine în urma declaraţiilor făcute de preşedintele Traian Băsescu şi nici afirmaţiilor sale cu privire la parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii.

”Asta (n.r. demisia din funcţie) este o ştire pe surse (…) da, confirmată, dar dl prim-ministru ar fi trebuit să spună că a fost o discuţie pe care noi am convenit-o împreună, în prezenţa preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, pentru că eu reprezint PNL în Guvern, discuţie care nu a avut în vedere niciun fel de declaraţii antiamericane, ci doar ideea că eu, fiind o persoană mai profilată politic, care vorbeşte şi la televizor şi la dvs în emisiuni, ar trebui să am o funcţie mai politică decât aceea de adjunct la SGG care e o zonă mai degrabă tehnică. (…) Sper că nu există o legătură cu declaraţiile preşedintelui altfel aş fi foarte dezamăgit. (…) Sunt convins că îmi voi găsi locul în structura guvernamentală pe altă poziţie. Am discutat şi despre asta cu premierul”, a spus Mihalache, într-o intervenţie la Antena 3.

El a negat categoric că i s-ar fi reproşat declaraţiile făcute în legătură cu relaţiile dintre România şi SUA.

”Eu sunt un partizan al relaţiilor cu SUA şi, de altfel, de-a lungul timpului cred că am demonstrat lucrul acesta. (…) Dar sigur că în măsura în care cineva îmi spune că relaţiile depind de nu ştiu ce preşedinte de agenţie, de nu ştiu care, eu spun şi cred că spun pe bună dreptate că parteneriatul strategic cu SUA are determinări, obiective mult mai importante decât acest lucru şi cred că am dreptate. (…) Nu (n.r. mi-au fost reproşate declaraţiile) pentru că, sigur presa băsistă a încercat să scoată lucruri din context, eu ştiu foarte bine ce am spus şi am proprietatea cuvintelor”, a adăugat Dan Mihalache.

Întrebat dacă ar putea fi numit într-o altă funcţie el a spus: ”Mai degrabă politică.