Procurorii au pus sechestru şi pe sumele de bani ridicate la percheziţiile efectuate în biroul medicului, respectiv 13.343 lei, 5.015 euro şi 750 de dolari, a precizat Biroul de presă al Parchetului Capitalei. 

Conform Agerpres, în referatul întocmit de procurori se arată că Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la părinţii ai căror copii urmau să fie operaţi, însă după ce efectua intervenţiile chirurgicale le permitea părinţilor "să îl gratifice" cu diverse sume. 

În anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior intervenţiei chirurgicale încercând să le mascheze într-o formă aparent legală, încheind un înscris sub semnătură privată pe care îl intitula contract de donaţie. 

Conform datelor prezentate în referat, persoanele care ajungeau la Burnei şi care îi ofereau mită erau părinţi ai căror copii aveau anumite deficienţe fizice, dintre care unele trebuie corectate medical. 

Totodată, Burnei îi interna pe copii pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical, sau îi interna în mod repetat, fără a le efectua nicio intervenţie chirurgicală, pentru a-i determina astfel pe părinţi să-i dea bani sau alte foloase pentru efectuarea intervenţiilor chirurgicale. 

Anchetatorii mai spun că medicul apela şi la ameninţări cu refuzul efectuării operaţiei, dacă părinţii nu se conformau cererilor sale. 

Gheorghe Burnei este şeful Clinicii de ortopedie de la Spitalul "Marie Curie" şi profesor la Catedra de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a UMF "Carol Davila" din Bucureşti. El a fost suspendat de instituţia de învăţământ superior pentru o perioadă de 29 de zile începând din 12 decembrie, când a fost plasat în arest la domiciliu. 

În CV-ul postat pe site-ul UMF "Carol Davila", Gheorghe Burnei arată că a efectuat şase intervenţii chirurgicale în premieră mondială, 22 intervenţii în premieră naţională, 56 intervenţii în premieră la Spitalul "Marie Curie" şi un total de 12.500 de intervenţii chirurgicale.