‘România nu e în zona de turbulenţe în acest moment, a ieşit din zona de riscuri maxime privind datoria publică, finanţarea datoriei publice, dar să presupunem că România ar fi complet ferită de efectele adverse ale pieţelor externe ar fi o eroare şi, de aceea, trebuie să fim consecvenţi cu programul de menţinere a cheltuielilor în limite finanţabile. Deci există un adăpost, ca să spunem aşa, dar e foarte fragil trebuie să fim foarte atenţi să nu-l pierdem’, a spus Vlădescu.

Fostul ministru al Finanţelor a afirmat că va exista în mod cert o majorare salarială anul viitor. Nivelul acestei majorări urmează a fi stabilit în funcţie de performanţă economică a anului 2011 şi de perspectiva anului 2012.

‘Cifre în momentul de faţă, precis, sunt foarte greu de dat. Există o singură cifră precisă, care este valoarea pachetului salarial în total buget, centrala salarială în buget, care este, dacă nu mă înşel, undeva, 7,3 – 7,5% din PIB. La câţi angajaţi în sectorul bugetar se va distribui aceasta anvelopă salarială, este discuţia cealaltă. Cu cât vor fi mai puţini angajaţi, cu atât salariul individual va putea fi mai mare’, a mai spus Vlădescu.

În ceea ce priveşte coşul de solidaritate, fostul ministru al Finanţelor apreciază că este o idee bună, pentru că îi ajută pe pensionari, pe cei cu venituri scăzute, să achiziâţtioneze câteva produse de bază la preţ de producător.

‘Problema programului în momentul de faţă e aceea de implementare, iar dacă reuşeşte administraţia locală să-l implementeze – pentru că, până la urmă, va fi în curtea administraţiilor locale – programul va fi util pentru pensionarii cu venituri scăzute’, a mai spus Vlădescu.
SURSA: Agerpres