"Chestiunile pe care le-am văzut un an de zile în actele Realitatea Media SA arată că Vîntu a plătit direct foști șefi de servicii secrete, foști președinți ai României și nenumărați analiști și jurnalisti care au manipulat opinia publicăă", a declarat Ghiță pentru HotNews.ro. Întrebat la ce persoane se referă, Sebastian Ghiță nu a dorit să dea explicații suplimentare.

"Toate temerile mele exprimate în acest an s-au adeverit. Realitatea Media SA a fost construită și exploatată ca unealtă de cel mai mare grup mafiot din Romania – grupul Luca, Vîntu și locotenenții lor. Banii au provenit din trei surse: FNI, Petrom și Petrom Serrvice și returnările ilegale de TVA. Realitatea Media a funcționat ca un instrument al mafiei gulerelor albe, care să permită șantajarea și escrocarea politicienilor, a oamenilor de afaceri și a opiniei publice", a spus Ghiță.
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost reținut împreună cu Liviu Luca în dosarul Petrom Service.
Probele administrate în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, au relevat faptul că falimentarea controlată a PETROM SERVICE S.A. a condus la prejudicierea societăţii cu suma de 83.163.165 euro şi afectarea a 72.000 membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care, în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, datorită activităţilor frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor.
De asemenea, probatoriul administrat până în prezent, a relevat faptul că falimentarea controlată a PETROM SERVICE S.A. a produs, indirect, prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.