PSD și PNL negociază pentru candidatul agreat de Coaliție

Consensul în Coaliție pentru un candidat comun la Capitală în continuare se lasă așteptat. În acest moment nu se poate spune care este numele  agreat atât de conducerile partidelor, dar și cu șanse să-l învingă pe Nicușor Dan. Prin urmare, ar urma să fie făcute trei sondaje. Unul va fi făcut la comanda PSD, unul la comanda PNL, iar al treilea comun, fiind testate aceleași nume, susțin surse de la vârful Coaliției.

„Până în acest moment nu avem încă o analiză finalizată. Fiecare dintre noi căutăm să găsim cea mai bună soluţie, astfel încât să avem certitudinea că intrăm în campanie cu un candidat care să câştige alegerile”, a declarat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, înainte de ședința Coaliției.

„Eu cred că o să avem un candidat comun”, a afirmat Marcel Ciolacu, fiind întrebat dacă vor fi candidați separați sau comuni.

Din modul cum se raportează reprezentanții partidelor, din toate persoanele vehiculate, Gabriela Firea pare să fie cea scoasă din ecuație. Asta, cu toate că inițial era cotată ca favorită pentru a fi candidată din partea PSD, posibil și a Coaliției.

Rareș Bogdan îl propune pe Burduja

Într-o intervenție la Digi24, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, spunea luni, că Sebastian Burduja este varianta pe care o susțin liberalii.

„PNL va căuta o soluție optimă pe care să o propună pentru București. Deocamdată, această soluție este ca președinții tuturor filialelor din țară să își asume candidatura la primărie sau la CJ. Sebastian Burduja este președintele organizației București. Deci, el este candidatul PNL la Primăria București. Sigur că vom căuta soluții cu PSD, în următoarele săptămâni vom avea cercetări sociologice, vom vedea profilul potrivit pentru a prezenta un proiect pentru București, pentru că aici nu e vorba doar de a-l bate pe Nicușor Dan, ce de un proiect pentru a scoate Bucureștiul din situația critică în care l-a adus Nicușor Dan”, afirmat Rareș Bogdan.

Alte surse îl dau pe Burduja candidatul Coaliției

Potrivit Realitatea Plus, Sebastian Burduja, actualul ministru al Energiei va fi candidatul unic la Primăria Generală a Capitalei. Decizia a fost luată de liderii Coaliției după discuții intense cu privire la scenariile pentru desemnarea unui candidat pentru cea mai importantă primărie din țară.

Prin nominalizarea lui Sebastian Burduja, PSD a renunțat la Gabriela Firea, care fusese prezentată anterior ca o posibilă variantă pentru Primăria Municipiului București.

Sebastian Burduja s-a declarat convins că cele două mari partide, așa cum au demonstrat maturitate în actul de guvernare și în comasarea alegerilor, vor alege cea mai bună variantă pentru București.

Totodată, el a subliniat că „bucureștenii nu mai rezistă cu Nicușor Dan. El a menționat că peste două treimi dintre aceștia au exprimat nemulțumirea față de actualul primar al Capitalei. Acest lucru, a continuat el, se desprinde în urma sondajelor realizate.