Renumita fabrică este cunoscută pentru producția și comercializarea produselor lactate. Ea și se află în orașul Târgoviște, județul Dâmbovița.

Unitatea economică, denumită Lactate Natura, a înregistrat pierderi nete considerabile. Cifra acestora a ajuns, de peste 16 milioane de lei. Pierderea s-a înregistrat în perioada 2014-2021, conform datelor de la Ministerul de Finanțe.

Lactate Natura a fost scoasă la licitație

Aceasta este principalul motiv pentru care proprietarii Lactate Natura au decis să pună activele în vânzare prin licitație, inclusiv bunuri mobile și imobile.

Prima licitație este programată să aibă loc în această săptămână, vineri, 22 martie 2024. Ea va debuta începând cu ora 11:00.

Evenimentul se va desfășura conform regulamentului și caietului de sarcini stabilite.

Lactate Natura
Produse de la Lactate Natura / SURSA FOTO: Facebook

Când se vor desfășura licitațiile

Licitațiile ulterioare vor avea loc la fiecare două săptămâni, tot în zilele de vineri, la aceeași oră.

În conformitate cu procedurile, pentru fiecare licitație se va emite un anunț care va indica data, ora și locul licitației, precum și prețul de pornire, adică cel minim de vânzare solicitat de către vânzător.

Prețul de pornire cerut pentru Lactate Natura

Prețul de pornire pentru compania Lactate Natura este de 9.500.000 lei, conform informațiilor agrointel.ro.

Această sumă va fi supusă TVA-ului conform dispozițiilor legale. Pentru această obligație fiscală se poate aplica sistemul de taxare inversă, în funcție de condițiile prevăzute de legislația în vigoare la momentul încheierii Contractului de vânzare.

Garanția de participare la licitație este de 1.000.000 lei. Prima licitație este competitivă, deschisă și cu strigare pentru vânzarea întregului activ al companiei, inclusiv teren, clădiri, bunuri mobile și utilaje specifice unei fabrici de lactate. Vânzarea se va face în întregime, pentru întreg activul, nu în mod individual sau fracționat.

Este una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte

Societatea Comercială Lactate Natura S.A. Dâmbovița a fost înființată în anul 1991, prin preluarea patrimoniului fostei Întreprinderi de Industrializare a Laptelui Dâmbovița. Este o unitate economică cu capital integral privat. Ea are ca principal obiect de activitate preluarea și comercializarea laptelui și a produselor lactate sub marca Natura.

Cu o tradiție de peste 50 de ani, aceasta este cea mai importantă fabrică de prelucrare a laptelui din județ și stabilește colaborări cu mai mulți fermieri din zona de sud a țării. Produsele sale sunt recunoscute de consumatori, care au manifestat încredere în acest brand adaptat standardelor europene.

În perioada 2004-2005, fabrica de lapte din județul Dâmbovița a beneficiat de un amplu proiect de modernizare și retehnologizare a capacităților de producție. Acesta a fost cofinanțat cu fonduri SAPARD, astfel încât să fie aliniate la standardele europene. În prezent, capacitatea de prelucrare a fabricii depășește 220.000 hectolitri de lapte pe an.

Cu un an în urmă, conducerea firmei a decis suspendarea activității Lactate Natura pe o perioadă de trei ani din cauza comenzilor reduse. Recent, s-a anunțat planul de a scoate la licitație unitatea de producție.