Iată ce crede Victor Ponta despre recentele declarații ale președintului Iohannis:

”Manipulare ca la carte! Operațiunea “Sparanghelul” a fost acoperită cu “Se vinde Ardealul Budapestei”. Editorial exclusiv de Victor Ponta

În această perioadă fenomenul care a atras atenția și a stârnit cele mai mari controverse a fost “Operațiunea Sparanghelul” – plecarea românilor la munci agricole în Europa în timpul Pandemiei!”, scrie fostul premier în editorialul evz.ro.

”De ce este atât de relevant ?

Pentru că românii trecuseră deja de ceva timp de perioada anilor 2000 când erau primiți și văzuți în Europa drept “căpșunari” – în ultimii ani se promovase imaginea Diasporei române din Europa că reprezentând categoria cea mai avansată intelectual și politic – cei care luptă din afară țării împotriva “ciumei roșii” de acasă și care fortează votanții ținuti în beznă și asuprire de către PSD să se ridice împotriva exploatării acestora și să vină alături de Klaus Iohannis și PNL ca să fim “europeni” / iată că acum tocmai Guvernul PNL și Președintele Iohannis sunt cei care îi trimit la munci necalificate, în condiții de muncă extrem de dure și fără nicio protecție față de pandemia de coronavirus!

Pentru că mantra spusă de Președintele Iohannis și autorități în această perioada a fost “Stați Acasă” – și brusc oamenii au văzut sute de români urcați în autobuze și avioane plecând la muncă.

Pentru că oamenii au plecat fără absolut nicio măsură de protecție (teste, mască, mănuși) – plătiți sub salariul minim din țara respectivă – fără asigurare medicală și drepturi fundamentale.

Pentru că nevoia de forță de muncă în Agricultura și Industria Alimentară în România este enormă – și oamenii au văzut că, din nou, noi exportam muncitori și materie primă și vom importa mâncare în toate supermarketurile.

Pentru că 300.000 de români au primit amenzi de la Poliție pentru încălcarea Ordonanțelor Militare privind deplasările în țară, deși în același timp mii de români au plecat la muncă în străinătate protejați direct de același forțe de poliție care LOR le dă amenzi.

Pentru că Guvernul PNL Orban a organizat “Operațiunea Sparanghelul” pe ascuns / iar atunci când s-a aflat, primele declarații au fost tipice pentru un infractor prins în flagrant – “eu nu știu nimic”

Pentru că românii au fost ținuti închiși în case în Ziua Sfântă de Paște, deși în aceeași zi alți români au decolat de la Aeroportul din Sibiu spre Vestul Europei.

Pentru ca, în ciuda scandalului, Operațiunea Sparanghelul continuă zi de zi, sub diverse forme – deci este ceva atât de important încât Guvernul acceptă să fie acuzat de sclavagism modern și să piardă voturi!

În acest context miercuri 29 aprilie dimineața a căzut bomba: MAE a confirmat oficial că 250 de români plecați la muncă în Germania s-au infectat cu Covid-19! Dezastrul mediatic și politic părea de neoprit!

Numai că la ora 12.00, în aceeași zi, Președintele Iohannis a ieșit în direct la toate televiziunile și a anunțat că “Ciolacu și PSD vând Ardealul ungurilor” – iar subiectul muncitorilor infectați a dispărut!

 

Mă aștept că data viitoare câteva sute de români duși în Spania, Austria sau Slovenia să se infecteze, iar în acceași zi Președintele Iohannis să facă o conferinta de presă în care să acuze că Ciolacu și PSD sunt înțeleși cu Rusia și Putin ca să cedeze Moldova!

România – dormi liniștită!

PNL veghează pentru tine!”.