Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a afirmat, miercuri seară, că se va face o analiză privind pensiile care depăşesc 10.000 de lei, dar că cei din guvern nu vor să se inflameze oamenii, până când nu se va ieși cu ”o chestiune”.

Fifor susține că ”nimeni nu se va atinge de pensiile de serviciu, pensiile militare”, iar eventualele modificări asupra pensiilor nu au legătură cu impactul financiar pe care plata acestor pensii îl are asupra bugetului, ci că este ”o chestiune de dreptate”.

”Trebuie să existe răbdare pentru că proiectul lansat de ministrul Finanţelor înseamnă o analiză foarte atentă vis-a-vis de ce înseamnă pensiile mai mari de 10.000 de lei, toate, pentru că dorim să fie o chestiune constituţională. Sunt suficient de multe, dar vreau să vă spun că impactul financiar nu este unul foarte mare. Nu este o chestiune care se face pentru că nu sunt bani la buget, cum s-a încercat inducerea ideii. Nici pomeneală de aşa ceva! Este vorba de o chestiune de dreptate. Pe de altă parte, nici nu vrem să se inflameze oamenii până când nu ieşim cu o chestiune … nimeni nu se va atinge de pensiile de serviciu, asta însemnând pensiile militare. În general, ele nu sar peste pragul acesta”, a spus Mihai Fifor, la TVR.