Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat, joi, că a fost aprobată în şedinţa de Guvern reducerea cu 30% a numărului de posturi pentru demnitari şi posturi de conducere din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării Regionale şi Administraţiei.

“A fost înaintată în şedinţa de Guvern o hotărâre cu privire la reorganizarea Ministerului Lucrărilor Publice. În urma adoptării acestui act normativ, organigrama Ministerului Lucrărilor Publice se modifică şi vor avea loc reduceri în ceea ce priveşte numărul de posturi pentru demnitari şi posturi de conducere cu 30%, iar pentru funcţii de execuţie va fi o reducere cu 25% a schemei de personal, rezultând în final un număr de angajaţi la nivelul acestui minister de 765 de persoane”, a spus Dancă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că în şedinţa de Guvern de joi au fost adoptate două acte normative iniţiate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării Regionale şi Administraţiei: instituirea procedurii şi adoptarea prevederilor legale care să permită depunerea documentaţiilor online pentru cadastru şi o transpunere a prevederilor din Codul administrativ în ceea ce priveşte organizarea şedinţelor online, la nivelul autorităţilor publice locale.

Alte anunţuri venite joi seară de la Palatul Victoria

Ionel Dancă a mai declarat că, în şedinţa de Guvern de joi, a fost adoptat un proiect de act normativ potrivit căruia anumite venituri ale angajaţilor care au lucrat în perioada stării de urgenţă în contact direct cu cetăţenii vor fi exceptate de la plata contribuţiilor sociale şi contribuţiilor de asigurări de sănătate, scrie Agerpres.

Şeful Cancelariei a adăugat că angajaţii la care face referire actul normativ sunt cei care lucrează în distribuţie, vânzare de alimente, reţele comerciale şi curierat.