Ludovic Orban a declarat, la finalul consultărilor cu liderii principalelor partide politice, că în proiectul Legii bugetului de stat al viitorului guvern subvențiile acordate partidelor vor fi reduse „cel puțin la jumătate”.

„PNL, la dezbaterea legii bugetului pe 2019, a formulat un amendament privind reducerea subvenției alocate către partide. Acel amendament va fi de fapt articolul privitor la finanțarea partidelor din proiectul Legii bugetului de stat care va fi adoptat de Guvernul nostru. Ca atare susținem reducerea. A fost o condiție formulată de Pro România, cărora le-am spus foarte clar: Normal că suntem de acord pentru că noi am susținut acest punct de vedere la dezbaterea bugetului…Deci, în proiectul Legii bugetului de stat subvențiile acordate partidelor politice vor fi reduse cel puțin la jumătate”, a declarat Ludovic Orban.

„Nu este adevărat. În campania de europarlamentare, pentru toate cheltuielile efectuate, care au trebuit să fie realizate în condiţiile prevederilor legale, au fost făcute verificări de AEP şi s-a decis rambursarea banilor, tocmai, pentru faptul că am respectat legea. Nu există cheltuieli pentru care să nu există documente justificative, dar am spus foarte limpede, în proiectul legii bugetului de stat, subvenţiile pentru partide vor fi reduse cel puţin la jumătate”, a mai spus Orban.