Vremea: temperaturi ridicate pentru decembrie

Vremea 1 Decembrie. Potrivit ANM, prima zi de decembrie vine cu vreme temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului. Precipitațiile sub formă de ploaie vor cădea în vest, nord şi centrul țării. Potrivit meteorologilor, în Maramureș, în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali cantitățile pot ajunge la 40 de litri pe metrul pătrat.

În schimb, în sud şi sud-est vom avea temperaturi plăcute. Printre nori va apărea și soarele și este de așteptat să fie și ceață dimineața. Vântul va sufla puternic cu putere tare la munte şi în vest, dar are unele intensificări şi în centrul şi în sud-estul ţării. Maximele pornesc de la 4 grade în nordul extrem al Moldovei şi ajung la 19-20 de grade în Banat.

Și în capitală, vremea va fi specifică mai degrabă sezonului de primăvară vineri. Temperaturile vor fi ridicate, domină atmosfera însorită şi temperatura urcă până la 15 grade.

Sâmbătă, cald, duminică începe să se răcească

Pentru sâmbătă, vremea păstrează același specific. Vor fi temperaturi ridicate pentru luna decembrie. La amiază, mercurul termometrelor va ajunge la 18 grade. atmosfera va fi însorită şi vântul mai activ. În noaptea de sâmbătă spre duminică, vor fi în jur de 6 grade.

Duminică temperaturile mai scad. Chiar și așa, va fi mai cald decât în mod obişnuit. După prânz temperatura va fi de 12 grade. Cerul rămâne acoperit de nori şi o să plouă, mai ales pe seară şi în noaptea următoare.

Luni se răceşte, iar maxima va ajunge cu greu la 3 grade. Pe parcursul zilei se mai adună norii, sunt posibile precipitaţii slabe, sub formă de lapoviţă, iar în noaptea următoare, la marginea oraşului, vor fi -5 grade.

La munte, vremea se va încălzi semnificativ față de zilele precedente. Pe parcursul zilei cerul va fi noros și va continua să plouă în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. Se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp, iar seara și noaptea aria ploilor va fi în restrângere.

La peste 1800 m, în masivele montane din nordul țării, trecător mai pot fi precipitații mixte. În restul zonei montane cerul va fi temporar noros, iar ploi locale se vor semnala la începutul intervalului. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari pe creste, unde vor fi rafale de peste 80 – 100 km/h.