De 1 Decembrie, vremea va fi neobișnuit de caldă

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat că 1 Decembrie, vremea va fi neobișnuit de caldă. Vor fi temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă din an.

Vor fi 4 grade Celsius în extremitatea de nord a Moldovei și 20 de grade Celsius în sudul Banatului, adică cu 10 grade Celsius peste media obișnuită.

Există posibilitatea de acumulare a unor cantități de apă semnificative în zonele intracarpatice, cu valori între 20-25 l/mp. În Mureș, Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali, vor fi chiar mai mari de 40 l/mp.

În regiunile montane, cu altitudini de peste 1800 m, se așteaptă precipitații mixte, însoțite de rafale de vânt, ce pot atinge 80-100 km/h.

Cum va fi vremea în weekend?

Sâmbătă, 2 decembrie, vremea va fi foarte călduroasă. Mercurul din termometre ar putea urca până la 21 de grade Celsius  în sudul Dobrogei. Ar putea fi valori mai ridicate în dealurile subcarpatice ale Munteniei. În București, temperaturile medii vor fi în jurul a 18 grade Celsius.

Totuși, vremea se va schimba duminică, 3 decembrie. Temperaturile medii vor fi mai scăzute, în special în regiunile intracarpatice, unde maximele vor fi sub 5-6 grade Celsius.

Temperaturile minime vor coborî sub zero, până la -11 grade Celsius în zonele depresionare și 2 grade Celsius în zona litoralului, relatează Antena 3 CNN.

elena mateescu
SURSA FOTO: Facebook, Elena Mateescu

Prognoza metro ANM pentru 4 decembrie – 17 decembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis deja prognoza meteo pentru perioada 4 decembrie – 17 decembrie.

4 decembrie – 10 decembrie. Se anticipează că temperatura medie a aerului va înregistra valori sub normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul țării.

Cu privire la regimul pluviometric, acesta se va situa aproape de nivelul normal în această perioadă, acoperind întreaga țară.

În săptămâna următoare, 11 decembrie – 17 decembrie, se preconizează că mediile valorilor termice vor fi în jurul celor obișnuite pentru acest interval, acoperind întreg teritoriul României.

Cu toate acestea, cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor prezenta o ușoară deficiență în toate regiunile, conform prognozei meteorologilor.