Se schimbă vremea din nou în România. După ce ninsorile au luat prins surprindere întreaga lume la scurt timp după anul nou, vremea continuă să fie haotică.

ANM a emis o nouă avertizare meteo valabilă de luni, 11 ianuarie ora 12.00, până miercuri, 13 ianuarie, ora 10.00. De menționat este faptul că, tot luni, doar ce a încetat o altă avertizare meteo ANM emisă încă de duminică noapte.

Avertizarea meteo de tip cod galben de ninsori a expriat în cursul zilei de 11 ianuarie, orele 14.00.

„Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 14:00

Fenomene vizate: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului. Zone afectate: conform textului și hărții . În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10…20 cm și izolat 30…40 cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea”, anunța ANM, cu privire la alerta de tip cod galben de ninsoare.

Se schimbă vremea din nou

Se pare că nici în restul săptămânii românii nu vor scăpa de ninsori. Chiar dacă avertizarea de tip cod galben a expirat, meteorologii ANM au emis o informare ce anunță ninsori în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Carpații Meridionali.

Informarea meteo este valabilă pentru intervalul 11 inuarie ora 12.00 până la data de 13 ianuarie ora 10.00.

„În intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 10…15 l/mp.

Vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei. În Bărăgan și Dobrogea vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ploaie, iar izolat se va forma polei. Vântul va avea unele intensificări pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 40…50 km/h”, precizează ANM.

Cum va fi vremea în Capitală

Pe lângă avertizarea meteo valabilă până miercuri, ANM a mai precizat că vremea urmează să se răcească  în cea de-a doua parte a săptămânii, chiar geroasă în timpul nopții.

„În a doua parte a săptămânii, vremea va deveni rece, local geroasă în cursul nopților și dimineților. Local și temporar va mai ninge îndeosebi în zona de munte și în regiunile intracarpatice”, se arată pe pagina ANM.

Nici în Capitală vremea nu va fi prea bună. Potrivit datelor transmise de ANM, la București, vremea fi închisă până miercuri, 13 ianuarie. Temporar va mai ninge, dar se vor semnala și intervale cu lapoviță și ninsoare, dar și condiții de polei.