Mai exact, persoanele care fac asta, trebuie să se înregistreze la autoritățile locale pentru a obține un certificat de operator turism. Potrivit Proiectului legii turismului, cei care nu vor face acest lucru, riscă amenzi între 20.800 și 31.200 de lei.

„(…) este interzisă desfășurarea activităților specifice și prestarea serviciilor turistice fără autorizațiile emise în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, scrie în noua lege.

Sunt vizați toți cei care oferă spre închiriere un spațiu pentru mai puțin de o lună de zile. Mai mult, cei care folosesc astfel de platforme trebuie să ofere informațiile solicitate autorităților și să dețină o adresă de e-mail și un număr de telefon valabile pentru a putea fi contactați.

În cazul în care nu vor oferi aceste informații, românii riscă amenzi între 2.080 și 4.160 de lei.

Cei care plătesc amenda în minim 15 zile, vor achita doar jumătate din suma stabilită.

Autoritățile pregătesc și verificări în acest sens!

Pentru că va atinge termenul pentru dezbatere și adoptare duminică, legea va fi adoptată tacit de senatori și va merge la Camera Deputaților.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să primească undă verde de la deputați, dar și de la președintele Klaus Iohannis. Apoi, legea urmează să fie publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare după 180 de zile de la publicare.