Nicola Sturgeon, premierul Scoției, a afirmat faptul că există o „şansă reală” ca țara sa să rămână parte a Uniunii Europene. Anunțul a fost făcut în candrul lansării manifestului partidului SNP pentru alegerile europarlamentare.

Alegerile europene vor avea loc joi în Marea Britanie. Șefa SNP susține că exercitarea votului va fi o ocazie bună „de a face auzită vocea Scoţiei”. Conform acesteia, guvernul britanic „a ignorat votul covârşitor din Scoţia în favoarea rămânerii în UE”.

În contextul în care Theresa May îți petrece ultimele zile în funcția de prim-minstru al Marii Britanii, premierul scoțian a afirmat că că perspectiva ca Boris Johnson să îi ia locul Theresey și să devină premier al Regatului Unit este „un coşmar”, conform BBC, citat de Agerpres..

Premierul scoțian și-a exprimat de mai multe ori intenția că-și dorește pentru Scoția organizarea unui referendum pentru obținerea independenței țării. Dacă Marea Britanie va ieși până la urmă din Uniunea Europeană, Nicola Sturgeon a subliniat că vrea independența Scoției în maxim doi ani.