Se schimbă harta Europei! Ucraina ar putea deveni o federație

Așadar, Georgy Muradov este de părere că Ucraina va deveni o federație sau un grup de state. Totodată, acesta a adăugat că nicio țară care se respectă pe sine nu ar tolera o încălcare flagrantă a drepturilor propriului popor în statele vecine, invocând argumentul pe care Moscova îl folosește în mod obișnuit pentru că a invadat Ucraina.

„Și cu atât mai mult dacă aceste încercări au ca rezultat exterminarea totală a oamenilor, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani în ceea ce privește rușii și vorbitorii de limbă rusă din Ucraina, unde au trăit timp de secole în țara lor natală”, a spus oficialul desemnat de Vladimir Putin în Crimeea, potrivit informațiilor preluate de aljazeera.com

Trupele trimise de Moscova pentru a cuceri Ucraina și-au intensificat ofensiva în regiunea estică Donbas

Amintim că trupele trimise de Moscova pentru a cuceri Ucraina și-au intensificat ofensiva în regiunea estică Donbas. În acest context, autoritățile de la Kiev au exclus a exclus o încetare a focului sau orice concesie față de Rusia.

Informațiile preluate de presa internațională arată că Rusia a desfășurat o ofensivă majoră în Luhansk, după ce a pus capăt unor săptămâni de rezistență a ultimilor luptători ucraineni în orașul Mariupol, aflat în sud-estul țării.

Trebuie menționat că separatiștii susținuți de Rusia controlau deja întinderi de teritoriu în Luhansk înainte de începerea invaziei, însă Rusia vrea să pună stăpânire pe ultimul teritoriu ucrainean rămas în Donbas.

„Situația din Donbas este extrem de dificilă”, a declarat Volodimir Zelenski, punctând că forțele ucrainene împiedică înaintarea armatei ruse în orașele Sloviansk și Sievierodonetsk.

În acest context, consilierul președintelui ucrainean a subliniat că exclude posibilitatea de a accepta un acord de încetare a focului. Mai precis, Kievul nu va accepta niciun acord cu Moscova care să implice cedarea de teritoriu.

Totodată, consilierul spune că orice concesie s-ar întoarce împotriva Ucrainei, deoarece Rusia ar riposta mai dur după orice pauză în lupte.

„Războiul nu se va opri. Va fi doar pus pe pauză pentru o perioadă de timp. Vor începe o nouă ofensivă, chiar mai sângeroasă și pe scară mai largă”, a declarat Podolyak, principalul negociator al Ucrainei.