Avertisment pentru toți șoferii din România! Ministrul de Interne, Lucian Bode, anunță modernizarea Codului rutier.

În acest scop, a fost lansat în dezbatere publică un proiect de modificare şi completare a regulamentului de aplicare a Codului rutier.

Avertisment pentru toți șoferii din România! Se schimbă Codul rutier

Lucian Bode susține că este nevoie de un Cod rutier nou şi modern, care să fie realizat după dezbateri cu toţi factorii implicaţi.

”Poate că reuşim să ne aşezăm, împreună cu Legislativul, să avem un Cod rutier nou, modern. Eu am fost, trei ani, preşedintele Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor şi tot a doua iniţiativă era legată de Codul rutier.

Codul rutier se modifică într-un an de foarte, foarte multe ori, de aceea cred că o dezbatere serioasă Executiv – Legislativ – societate civilă – ONG-uri, toţi cei care-şi doresc să participe la o astfel de dezbatere, să fie organizată cât mai repede cu putinţă astfel încât să transmitem către Parlament un nou Cod rutier modern”, a declarat ministrul de Interne joi, la Zalău, în cadrul unei conferințe de presă.

”Trebuie urmat exemplul noului Cod aerian, civil şi militar”

Bode a mai spus că trebuie urmat exemplul noului Cod aerian, civil şi militar, care a fost elaborat, în premieră, după sute de ore de dezbateri cu factorii implicaţi.

Ministrul a reamintit faptul că Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică, până la începutul lunii mai, un proiect de modificare şi completare a regulamentului de aplicare a Codului rutier, proiect plecat de la numeroasele accidente provocate de neatenţia pietonilor.

Trebuie precizat că Bode vrea să amendeze pietonii care folosesc telefonul mobil în timp ce traversează prin locurile marcate, pe motiv că le distrag atenţia ”convorbirile palpitante”.

De asemenea, se vrea limitarea vitezei cu care circulă bicicliștii la 30 km/h, pentru a preveni potențialele situații periculoase.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandra Pandrea