În ceea ce privește seismul din Vrancea, profesorul Gheorghe Mărmureanu a declarat, vineri, că mişcarea tectonică a fost normală şi că nu va genera niciun fel de replică, deși a avut o magnitudine mare.

”A fost un cutremur obişnuit, destul de mare, dar obişnuit. Cred că adâncimea a fost totuşi mai mare de 120 de km, cum au anunţat colegii mei. La o astfel de adâncime, nu trebuie să ne aşteptăm la replici”, a declarat profesorul.

 

Gheorghe Mărmureanu  a vorbit despre problemele care ar putea exista în viitor. Este vorba despre continentul Africa, care potrivit acestuia „se rupe în două, iar asta ne va afecta pe toţi, suntem sub influenţa sistemului tectonic din Africa”.

„Dar, haideţi să vedem ce se întâmplă mai departe. Sunt alte probleme pentru că Africa se rupe în două, iar asta ne va afecta pe toţi, suntem sub influenţa sistemului tectonic din Africa. Nu e însă ceva actual. Pot apărea anumite situaţii, dar poate în următorii 100 de ani”, a adăugat profesorul Gheorghe Mărmureanu, citat de news.ro.