Mai mulţi parlamentari PSD sunt în acest moment nemulţumiţi de felul cum acţionează conducerea partidului.

Astfel, unii lideri social-democraţi iau în calcul să boicoteze şedinţa de plen pentru votul de învestitură al Guvernului Orban 2, în timp ce alții ar dori sa asigure cvorumul de ședință.

După ce, în CEx-ul de ieri, s-a conturat o susținere a alegerilor anticipate, câtă vreme acestea s-ar suprapune cu alegerile locale, mai mulți parlamentari PSD și-au exprimat marți nemulțumirea.

Este normal ca unii parlamentari să nu agreeze această variantă, în condițiile în care anticipatele le-ar scurta mandatul, iar unii dintre ei s-ar putea să nu mai câștige un alt mandat.

”România nu e avantajată de anticipate”

Pe de altă parte, social-democrații iau în calcul să boicoteze ședința de plen în care va fi votat Guvernul Orban 2.

”Luăm în calcul ca până la răspunsul CCR pe sesizarea făcută cu privire la desemnarea abuzivă a premierului Orban după ce a fost demis, luăm în calcul să nu participăm la vot”, a spus Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, conform digi24.ro.

”Noi, cei care facem parte din noua generație, trebuie să ne gândim la România, nu la partid. În acest moment, România nu e avantajată de anticipate. Vom încerca să blocăm anticipatele.

Întotdeauna există un plan B, avem unul, un plan B ca să putem evita anticipatele”, a mai spus el, conform sursei citate.