E din nou scandal imens în interiorul PSD, dar și în interiorul Guvernului. O lege contestată a ajuns să fie mărul discordiei între Viorica Dăncilă și un ministru important. Premierul spune că nici GUvernul, dar nici PSD nu susțin proiectul de lege prin care copiii sunt obligați la întrețirea părinților. Printre semnatarii acestui proiect se regăsește și ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

„Am văzut în spațiul public că se discută foarte mult despre acea inițiativă legislativă din Parlament legată de plata de către copii a întreținerii părinților, așa-numita Lege a Recunoștinței. Este opinia unor deputați. În Parlamentul României sunt foarte multe inițiative legislative, nu este o lege care să fie agreată, nici susținută de Guvernul României și nici de PSD. Dacă vă uitați, sunt foarte multe inițiative legislative, dar de la o inițiativă legislativă, până la transpunerea în lege, este un drum lung. Eu vă spun din start că această inițiativă, această Lege a Recunoștinței, nu este susținută nici de Guvernul României, nici de PSD”, a spus Dăncilă.

Proiectul prevede obligația părinților de a-și întreține copiii și de a le asigura un trai decent și educația necesară. Totodată, documentul prevede obligația bunicilor de a-și întreține nepoții, acolo unde nepoții minori, care necesită sprijin material, aflați în imposibilitatea întreținerii lor de către părinți au dreptul la întreținere de la bunici care dispun de mijloace suficiente.

Culmea este că această inițiativă a fost depusă la Senat de 74 de parlamentari, cei mai mulți ai PSD, printre care și Niculae Bădălău, ministrul Economiei.