Mihai Fifor încă nu se gândește la alegerile prezidențiale

Senatorul PSD Mihai Fifor a declarat marți, pe 28 noiembrie, că social-democrații se vor gândi la alegeri la momentul potrivit. Acesta a spus că acum, prioritatea ar trebui să fie guvernarea. Politicianul a adăugat că și colegii de coaliție din PSD ar trebui să aibă aceeași preocupare.

„Până la prezidenţiale mai este un an şi trebuie să guvernăm ţara asta. Ne vom gândi la prezidenţiale la momentul potrivit dar cred că preocuparea colegilor noştri de alianţă ar trebui să fie aceeaşi, să încercăm să guvernăm România aşa cum trebuie”, a spus acesta în emisiunea „Proiect de ţară: România” de la Prima News.

Declarațiile lui Mihai Fifor vin după cele ale prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan. Acesta a spus că PSD nu va intra în turul doi la alegerile prezidenţiale din 2024. Potrivit senatorului PSD, preocuparea ar trebui să fie alta, nu „înţepăturile cu un an înainte de prezidenţiale”.

Se va rupe PNL de coaliția de guvernare?

Întrebat dacă PNL se va rupe de coaliția de guvernare anul viitor și va forma acel pol a dreptei, politicianul a răspuns că în prezent, sunt în coaliție și guvernează.

„Nu ştiu care va fi strategia politică a celor de la PNL, noi suntem un partener onest şi ne facem datoria faţă de cetăţenii care ne-au trimis să guvernăm această ţară. (..) Sondajele sunt clare, vedem clar cum arată lucrurile, e important să ducem guvernarea la capăt, aşa cum ne-am propus, dar în politică niciodată să nu spui niciodată. Vom vedea”, a spus el.

PNL vrea un președinte de dreapta

Cristina Trăilă a reamintit, marți, că în politică pot avea loc schimbări semnificative de la o zi la alta. PNL își dorește să aibă un candidat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 2024. Nu doar că își dorește, ci acesta este un obiectiv clar pentru anul 2024.

Cristina Trăilă a amintit importanța desemnării premierului României și a evidențiat rolul președintelui care este ales prin vot direct și are responsabilitatea față de cetățeni. De-a lungul timpului, PNL a reunit tot ceea ce a reprezentat dreapta, chiar dacă unii s-au separat de el. În ciuda dificultăților actuale, generată de necesitatea formării unei alianțe politice cu PSD, un adversar istoric, PNL a decis să meargă singur la alegeri.

Potrivit acesteia, „este un an electoral important pentru România şi este foarte important ca preşedintele României să fie de dreapta. La Congresul PPE din martie 2024, care va avea loc la Bucureşti, vor pleca şi strategiile pentru campaniile ulterioare”.