Zona Vacaresti a stirnit cea mai mare vilva si reprezinta cea mai mare concentrare de terenuri care, teoretic, pot fi retrocedate. Exista circa 500 de fosti proprietari, care revendica peste 245 de hectare. Practic, isa, vor fi ceva mai greu de luat iapoi: chiar daca titlurile de proprietate s-au eliberat sau se vor elibera i curind, unele terenuri vor fi greu de valorificat, din cauza faptului ca pe acestea se afla tone de beton, turnate i fundatii si diguri ale unor obiective ceausiste, care nu au fost duse la capat. Totusi, o parte a reimproprietaritilor se pot considera de pe acum norocosi. O firma franceza a pus ochii pe terenurile aflate itre dig si Bulevardul Vacaresti, cea dinspre cartierul Berceni, la Martisor. Reprezentantii firmei franceze
(care prefera sa tina secret numele firmei) sustin ca au fost semnate deja aproximativ 250 de precontracte de cumparare a terenurilor cu fostii proprietari, ceea ce reprezinta 85-90% din suprafata vizata (de circa zece hectare). Francezii adauga isa ca sunt optimisti si ca, daca lucrurile vor iainta dupa cum spera ei, ar putea gasi investitori si pentru restul zonei.
Prefectul Capitalei, Iorgu Iordan, are si alte planuri cu unele terenuri din aceasta zona. Domnia sa afirma ca suprafetele pe care i trecut au fost situate manastirea Vacaresti si ichisoarea Vacaresti, care nu sunt revendicate, le va da veteranilor de razboi si va icerca sa rezolve astfel o parte din cele 1.000 de cereri de acest gen.