Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost adoptat cu voturi 314 'pentru' şi un vot 'împotrivă'.

Proiectul prevede reducerea vârstei standard de pensionare pentru persoanele care au realizat stagiul de cotizare în grupa I de muncă. De asemenea, se reglementează ca perioadele de vechime în muncă realizate până la data de 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă, în condiţii speciale şi în alte condiţii de muncă, mai mici de doi ani să constituie stagiu de cotizare în condiţii deosebite, în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare.

Liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a declarat, la dezbateri, că proiectul 'aduce dreptatea' pentru unele dintre categoriile cele mai defavorizate de cetăţeni.

"Pensionarii încadraţi în grupa I şi a II-a de muncă grea au avut parte în regimul trecut de cele mai mari nedreptăţi. Prin Legea 380 noi am făcut un prim pas în îndreptarea acestor lucruri şi persoanele care au lucrat în grupa I de muncă cu o vechime de peste şase ani au putut să se bucure de drepturile lor", a spus Neacşu. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: