Ministul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut luni un anunț foarte important cu privire la dosarele de pensii care înregistrează întârzieri la calcul.

Astfel, Alexandru susține că în puțin timp, sub conducerea sa, nu vor mai exista dosare de pensie restante.

”Se văd progrese”

”Spania- ultimele 2 dosare restante de pensii, iar Italia – ultimele 150 de dosare restante.

Au trecut doar doua săptămâni de la ultimul bilanț și totuși se văd progrese. Sunt case de pensii care au înțeles încă de la început că se poate și au făcut eforturi să recupereze.

Încă puțin și ajungem la ZERO restanțe.”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Dealtfel, ministrul Muncii anunța încă de luna trecută că ministerul pe care îl conduce și casele de pensii din subordine se află ”aproape, foarte aproape de zero restanțe la casele de pensii în emiterea primei decizii de pensionare/a celei rezultate din recalculare”.

”Am plecat de la peste 18.000 restanțe. Am auzit toate explicațiile posibile. Am fost criticată de sindicate pentru că se muncește mult. Au crezut că renunț.

”Nu se poate să ținem oamenii să aștepte”

Nu am renunțat.

La o săptămână de la ultimul meu anunț privind schimbarea directorilor caselor de pensii în care, în pofida insistențelor, rămăseseră restanțe, s-au rezolvat lucrurile. Nu, nu acept nici 2, nici 3 nici 8 restanțe. Niciuna.

Am vrut să le rezolvăm pe toate. Nu se poate să ținem oamenii să aștepte luni de zile un răspuns de la casele de pensii.”, arată Violeta Alexandru într-o postare anterioară pe Facebook.

”Din evaluarea mea, cele mai multe întârzieri în soluționarea pensiilor comunitare se produc din cauza lipsei de comunicare între casele de pensii și solicitant. Se înregistrează cererea de deschidere a dosarului de pensie și se lucrează dosarul după prea mult timp.

Se rezumă totul, în primă instanță, doar la a primi documente, a le da număr de înregistrare și a le îndosaria. Nu se comunică cu pensionarii din momentul în care se depune dosarul.

”Sunt un ministru antipatic”

Vreau o schimbare de atitudine și voi ajunge acolo, cu toată opoziția din sistem. Cei care sunt performanți au văzut că nu au niciun motiv să se teamă. Când văd performanță, le mulțumesc.

Îmi asum că sunt un ministru antipatic pentru cei care nu vor să rezolve lucrurile. Sincer, nici nu îmi propun să fiu simpatică. Vreau rezultate!

Nu putem sta la nesfârșit pe lucruri nerezolvate. Cei care nu mai au restanțe au înțeles că se poate. Sunt sigură că trăiesc o mare satisfacție astăzi. E meritul lor. Pe mine m-au ajutat să arăt că se poate să facem treabă în administrație. Chiar se poate!”, a mai spus Alexandru.