Violeta Alexandru, mesaj pentru toți pensionarii din România, transmis chiar la un post de televiziune. Ministrul a anunțat că pensiile vor crește şi în 2021. Ministrul Muncii a explicat că urmează să fie făcută o evaluare a încasărilor la buget, în funcţie de care Guvernul va decide cu cât vor creşte pensiile în anul următor.

„Primul mesaj către pensionari este că pensiile vor creşte şi anul viitor şi în anii viitori. Creşterile pe care le vom face vor fi fundamente pe calcule care arată seriozitatea cu care abordează Guvernul această problemă”, a susținut Violeta Alexandru, în direct la România TV.

Ea nu a putut preciza cu ce procent vor creşte pensiile deoarece nu este în măsură să spună care este situaţia încasărilor la buget.

„În momentul în care Ministerul Finanţelor are o evaluare asupra încasărilor la buget se va vedea foarte bine ce posibilităţi dispune bugetul pentru a susţine un anumit cuantum de mărire anul viitor.

Ne preocupă acest subiect. Nu este doar o declaraţie politică, ci este o realitate, având în vedere confirmarea pe care tocmai am făcut-o prin creşterea de 14 la sută din acest an în care situaţia economică a fost bine cunoscută”, a punctat Violeta Alexandru.

Ministrul a atacat PSD deoarece a adoptat în Parlament legea prin care au fost mărite pensiile cu 40 la sută, însă nu a pus majorarea în practică. „Faptul că PNL a mărit în acest an arată că cei care sunt serioşi sunt liberalii. PSD a făcut o mărire în lege a pensiilor, dar în realitate nu a pus-o în practică, când situaţie economică a României era incomparabilă cu cea de astăzi.

În opinia sa, creşterea pensiilor trebuie să fie o decizie bine fundamentată pentru că, odată făcut acest lucru şi se pune în practică, nu mai poţi reveni asupra ei.

„Nu te joci cu pensiile oamenilor. Toţi vedem ce se întâmplă în economia României. Lucrurile dau semne de îmbunătăţire. Dacă mă uit în REVISAL la numărul angajaţilor activi, văd o revenire şi nu poate decât să-mi dea o mare speranţă şi cumva o răsplată pentru toată această muncă din acest an.

Sunt cu peste 7.000 de angajaţi activi mai mulţi în octombrie faţă de septembrie. Este o rază de speranţă şi o încurajare (…) Sigur că trebuie să facem eforturi în continuare. Nu vă spun asta ca o scuză. Poate este realmente cel mai greu an pe care un Guvern l-a avut de gestionat şi ne străduim să ţinem lucrurile în echilibru şi, în acelaţi timp, să facem măriri de bun simţ şi justificate faţă de nevoile oamenilor”, a mai explicat ministrul Muncii.