„Programul decalat de venire şi plecare de la serviciu – şi aceasta este o măsură luată pentru a proteja sănătatea angajaţilor. (…) Cer Inspecţiei Muncii să verifice aceste lucruri. O spun direct: sunt foarte atentă la activitatea Inspecţiei Muncii. În această perioadă, mai mult ca oricând, Inspecţia Muncii trebuie să fie şi ea la dispoziţia şi aproape de angajatori.

Acolo unde se justifică, să fie fermă. Unde este cazul să ofere explicaţii şi să sprijine angajatorul, îi cer Inspecţiei Muncii să facă acest lucru. Trebuie să iasă pe teren! Nu avem cum să verificăm decalarea programului de lucru cu un interval de o oră între grupele de angajaţi pe care le organizează angajatorul decât dacă mergem pe teren.

Nu există altă metodă de a verifica dacă această prevedere se respectă decât mergând pe teren şi lucrând, colaborând cu angajatorul pentru a putea pune în practică această prevedere”, a afirmat Violeta Alexandru în cadrul unei conferințe de presă.

Inspecția Muncii ar trebui să efectueze controale în toate orașele

„Constat că activitatea Inspecţiei Muncii nu este în acest moment la nivelul pe care îl aşteptam, doar în Bucureşti au fost controlaţi 1.144 de agenţi economici din 3.169 – mă refer, căci aşa este prevederea legislativă, la angajatorii cu peste 50 de angajaţi. Controalele nu trebuie să fie doar în câteva oraşe, trebuie să fie peste tot.

E vorba despre angajatori mari, deci se presupune că mediile urbane trebuie în special să fie atent analizate, dar şi angajatorii care au sediul de lucru în proximitatea oraşelor mari, în zonele metropolitane.

Inspectorii de muncă ştiu clar să-şi facă un plan în acest sens, le spun doar că voi fi atentă şi voi urmări în ce măsură duc la îndeplinire ceea ce le cere prevederea legislativă”, a precizat ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Măsura decalării cu o oră a programului trebuie aplicată

„Dorinţa noastră este să se respecte prevederile privind decalarea programului de lucru. Este rolul angajatorului şi de aceea am insistat că în acest moment cheia cea mai importantă pe care o văd în depăşirea perioadei actuale este un parteneriat între Guvernul liberal şi angajatori, bineînţeles cu angajaţii aproape.

Dacă angajatorul se eschivează şi nu-şi asumă nicio responsabilitate în perioada următoare, (…) ar fi de preferat ca între angajator şi angajat să fie cu adevărat o relaţie de încredere, iar angajatorul să-şi asume un rol activ în perioada următoare.

Prin urmare, conform deciziilor luate, angajatorul trebuie să organizeze echipa de lucru, în măsura în care are peste 50 de angajaţi, de aşa manieră încât să-i grupeze şi să intre, respectiv să plece de la serviciu, cu un decalaj de o oră între aceste grupe care se deplasează acasă, respectiv vin, şi să evite aglomerarea în incinta spaţiului de lucru”, a menţionat aceasta.

Cetățenii trebuie să respecte distanțarea socială

Ministrul Muncii a mai precizat că persoanele care vin la sediul instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii vor trebui să respecte măsura distanțării sociale.

„Aglomerările la intrarea în sediile instituţiilor publice – mă refer la angajaţi – în mod evident, le solicit mai ales colegilor mei angajaţi mai ales din casele de pensii, din AJPIS-uri, din AJOFM-uri să evite şi să se implice, pornind de la şefi, în a asigura distanţarea corespunzătoare în rândul cetăţenilor care ne vizitează”, a adăugat Violeta Alexandru.