Conform datelor Ministerului britanic al Sănătăţi, Regatul Unit a înregistrat miercuri 492 de noi decese asociate noului coronavirus, un record după cifra din 19 mai, şi 25.177 de noi cazuri de COVID-19, transmite agenţia EFE, citată de agerpres.

În Italia, situația este la fel de dezastruoasă. Tot miercuri, au fost confirmate peste 33.000 de noi infectări pentru ultimele 24 de ore şi 352 de decese asociate COVID-19, doar cu unul mai puţin faţă de marţi, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii.

Ambele ţări au impus noi restricţii antiepidemice pentru a stopa răspândirea virusului. Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat sâmbătă un lockdown la nivel naţional începând de joi şi până pe 2 decembrie.

Premierul italian Giuseppe Conte a semnat de asemenea un decret care instituie carantina pe întreg teritoriul Italiei începând de joi de la ora locală 22:00 (21:00 GMT), măsuri mai mult sau mai puţin restrictive urmând să fie aplicate pe regiuni până pe 3 decembrie în funcţie de situaţia epidemiologică.

Record de infectări în România

Și în România situația se agravează pe zi ce trece. Țara noastră a înregistrat un nou record de infectări. Potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, 4 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 186.260 de pacienți au fost declarați vindecați.

Totodată, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, 7.419 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 03.11.2020 (10:00) – 04.11.2020 (10:00) au fost raportate 146 decese (77 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.