Se pune lacătul pe aceste locaţii! Raed Arafat tocmai a făcut anunțul. Ce localități sunt vizate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a declarat, joi seara, în cadrul unei declarații de presă de la Palatul Victoria, că în localitățile unde rata incidenței trece de 4 la mia de locuitori, sălile de fitness vor fi închise. Acesta a mai spus că se va reveni asupra decizie și se va relua activitatea atunci când rata de incidență va scădea sub 3,5 la mia de locuitori.

”Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.”, transmite Arafat.

Arafat a mai precizat că vineri, 25 martie, va fi publicată Hotărârea de Guvern care prevede aceste măsuri și că localitățile cu rata incidenței crescută vor trebui să implementeze imediat măsurile. Raed Arafat a mai precizat că măsura nu se aplică sălilor de sport unde se antrenează sportivii de performanță. Șeful DSU a precizat că măsura de aplică doar sălilor de fitness.

Măsuri în ceea ce privește circulația

Raed Arafat a anunțat ce se va întâmpla în cazul în care incidența este peste 4 la mia de locuitori, dar și ce se întâmplă dacă incidența depășește 7,5 la mia de locuitori.

„Măsurile care au fost adoptate sunt următoarele. Referitor la intervalul orar care în care este permisă circulația. Acolo unde incidența va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile, urmează că în timpul weekendului, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, doar până la orele 20 și nu orele 22 cum este până acum, iar activitatea operatorilor economici să fie până la ora 18”, a spus Raed Arafat.

Totodată, șeful DSU a mai menționat că odată ce incidența va ajunge la 3,5 la mia de locuitori, aceste restricții nu vor mai fi valabile, și va rămâne în vigoare ora 22.00 pentru circulație.

În ceea ce privește localitățile unde incidența depășește 7,5 la mia de locuitori, aici, restricțiile de circulație de după ora 20.00 vor fi valabile întreaga săptămână, nu doar în weekend.

„Dacă incidența depășește 7,5 la mia de locuitori și atunci circulația va fi permisă până la orele 20 pe toată durata săptămânii”, a mai adăugat Arafat, subliniind faptul că toți operatorii economici își vor înceta activitatea la ora 18.00.

Lucrurile vor fi discutate doar în momentul în care incidența va scădea sub 7 la mia de locuitori.

 

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea