Primarul comunei Remetea, Laczko Albert-Elemer, a declarat pentru Agerpres, că a depus proiecte pentru toate măsurile din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, foarte multe investiţii fiind în curs de derulare. Edilul a spus că se construiesc 15 kilometri de reţea de apă, patru kilometri de canalizare, nouă kilometri de drumuri agricole şi aproape 13 km de drumuri forestiere. De asemenea, se ridică o grădiniţă cu program prelungit şi un centru de tip "after school", se înfiinţează o bază sportivă şi se dotează căminul cultural din localitate.

Primăria Remetea a câştigat şi un proiect în cadrul Programului Operaţional Regional, care vizează renovarea, dotarea şi modernizarea a şase clădiri de şcoli. În această localitate funcţionează Grupul de acţiune locală din cadrul "Programului Leader", care va depune proiecte mai mici pentru nouă comune din împrejurimi şi oraşul Borsec. Totodată, autorităţile locale din Remetea au fost de acord ca depozitul regional de deşeuri, construit în cadrul unui important proiect European derulat de Consiliul Judeţean, să fie amplasat pe teritoriul comunei.

Primarul spune că reuşita accesării de fonduri europene depinde de echipa de specialişti care lucrează "zi şi noapte" şi derulează toate proiectele câştigate. "Am atras tineri bine pregătiţi, unii care au venit din alte zone şi cărora le-am oferit o locuinţă şi care acum lucrează zi şi noapte doar pentru accesarea de fonduri şi derularea proiectelor europene", a spus edilul.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a ţinut să sublinieze că în ultimii patru ani, în judeţ s-au creat 2470 de locuri de muncă din accesarea de fonduri europene şi consideră că Remetea este un bun exemplu în acest sens.