Pensionarii care pot beneficia de bani în plus pe lângă pensie

Pensionarii din România care sărbătoresc aniversări semnificative de căsătorie pot beneficia de premii în bani, o inițiativă menită să onoreze stabilitatea și longevitatea relațiilor de familie. Cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, autoritățile locale oferă recunoaștere și suport financiar cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Conform tradiției stabilite încă din 1994, când Guvernul României a decis să marcheze Ziua Familiei Române în fiecare 15 mai, diverse localități din țară organizează ceremonii de premiere.

De exemplu, Consiliul Local Iași acordă anual diplome de onoare și premii în bani familiilor care celebrează nunta de aur. Suma acordată poate varia între 500 și 1.000 de lei, în funcție de hotărârea consiliului.

pensii, pensie, pensia, pensionari
SURSA FOTO: Dreamstime

Vârstnicii de peste 80 de ani sunt premiați la Constanța

În Constanța, autoritățile locale extind aceste beneficii și pentru pensionarii care ating vârste remarcabile, oferind 300 de lei persoanelor peste 80 de ani, 500 de lei celor de peste 90 de ani și 1.000 de lei centenarilor. De asemenea, cuplurile care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie primesc și ele un bonus de 300 de lei.

„Primăria Constanța le oferă locuitorilor ei care au împlinit aceste venerabile vârste următoarele sume: 300 de lei seniorilor trecuți de 80 de ani, 500 de lei celor de 90 de ani, 1.000 de lei celor care au împlinit 100 de ani și 300 de lei pentru cei care au petrecut împreună peste jumătate de secol”, spun reprezentanții primăriei.

Pentru a beneficia de aceste premii, cuplurile trebuie să depună la autoritățile locale o cerere însoțită de certificatul de căsătorie și actele de identitate ale ambilor soți. Acest proces facilitează recunoașterea și celebrarea contribuțiilor aduse de aceste familii la dezvoltarea și coeziunea comunităților locale.

Documentele se pot depune și la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat în Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116 C (incinta City Park Mall, etajul I, aripa nouă), în zilele de luni, marți, miercuri, vineri între orele 08.30-16.30, iar în ziua de joi între orele 08.30 – 18.30. Pentru relații suplimentare, Centrul de Informare Cetățeni va fi apelat la nr. de tel 0241/485.533, a mai punctat sursa citată.