Florin Cîțu, a vorbit, luni, la B1 TV, despre creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor. Potrivit ministrului de la Finanțe, anunțul  oficial va fi făcut în zilele următoare de premierul Ludovic Orban.

„Discuțiile pe care le am sunt dicuții cu cifrele de masă. Vrem să creștem și alocații și pensii, dar vrem și să investim. Vrem să luăm o decizie care să nu ne arunce în aer.

Facem acest lucru într-un moment dificil pentru economie. Nu am nici un conflict cu premierul”, a spus Cîțu.

Am găsit resurse

Totodată, ministrul a mai precizat suma colosală care a fost folosită în timpul pandemiei. Potrivit acestuia, în ciuda crizei cauzate de coronavirus, ministerul a reușit să găsească resursele necesare pentru creșterea pensiilor și alocațiilor.

De asemenea, Florin Cîțu a subliniat faptul că România nu va avea nevoie de ajutorul FMI. Premierul susține că Guvernul a reușit ”cu forțe proprii” să susțină deficitul bugetar.

”Costul cu COVID în primele 6 luni sunt de 5 miliarde lei.

În aceste condiții, am găsit resurse și pentru creșterea pensiilor și alocațiilor. Este o decizie care este în avizare și va fi anunțată de domnul premier în câteva zile.

Nu vom avea nevoie de ajutor de la FMI, nu în 2020. Am reușit cu forțe proprii să susținem deficitul bugetar.

S-au folosit de pandemie pentru a câștiga câteva voturi. Din Parlament vin cu proiecte populiste, care să distrugă economia”, a mai spus Florin Cîțu